Hrvatska pošta

Hrvatska pošta priključila se projektu Elements of AI

18.12.2020.
Hrvatska pošta sudjeluju u projektu Elements of AI koji širi znanja o umjetnoj inteligenciji i tehnologijama koje nas okružuju. Radnici će uključivanjem u projekt kroz besplatnu online edukaciju, koja je spoj teorije i praktičnih vježbi, naučiti što je točno umjetna inteligencija, kako nastaje, kako će se razvijati te kako utječe na naš život i posao.

U Strategiji Pošta2022. zacrtana je filozofija razvoja u svim poslovnim sektorima i prepoznata važnost korištenja umjetne inteligencije u svakodnevnom poslovanju i unaprjeđenju temeljne djelatnosti. U poslovanju sve češće iskušavamo pametna rješenja, poput „digitalnog poštara“, naočala za proširenu stvarnost, robota za prijevoz paleta i teških tereta u NSC-u pa sve do nabave električnih vozila i bespilotnih letjelica – dronova – te skore upotrebe paketomata. Naši timovi bave se umjetnom inteligencijom, robotima, proširenom stvarnošću, naprednom analitikom podataka te internetom stvari (IoT).

Za stvaranje većih mogućnosti i potencijala vezanih uz primjenu umjetne inteligencije, treba kontinuirano raditi na usvajanju novih znanja i uspostavi novih kompetencija. Upravo zato smo pozvali sve naše radnike da sudjeluju u projektu koji potiče razumijevanje primjene umjetne inteligencije i širi znanja o svijetu oko nas.