Hrvatska pošta

Poštari kreću s polugodišnjim očitavanjem plinskih brojila

31.05.2019.

Omogućite im ulazak i osigurajte neometan prilaz brojilu

Zagreb, 31. svibnja 2019. – Poštari Hrvatske pošte 1. lipnja započinju polugodišnje očitanje plinskih brojila u kućanstvima i poslovnim subjektima u Zagrebu i okolici.
Ovim putem mole se svi korisnici Gradske plinare Zagreb da poštarima omoguće ulazak u prostor u kojem se nalazi plinsko brojilo te da im osiguraju neometan prilaz brojilu. Građani i poslovni subjekti u čijim prostorima neće biti očitano stanje plinskog brojila dobit će u svoje kućne kovčežiće obavijest na kojoj je istaknuto kako mogu dogovoriti ponovni dolazak poštara i očitanje stanja plinskog brojila. Očitanje brojila poštari će obavljati mjesec dana, odnosno do 29. lipnja 2019.
Očitavanje stanja plinskih brojila za kategoriju kućanstava obavljat će se na distributivnom području Gradske plinare Zagreb te se planira očitati stanje potrošnje na oko 220 000 plinskih brojila u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću te u općinama Brdovec, Marija Gorica, Dubravica i Pušća.
U sklopu projekta Digitalni poštar svi poštari opremljeni su pametnim telefonima i prijenosnim pisačima koje rabe u svakodnevnom radu, a osim za dostavu pošiljaka, svoje uređaje mogu koristiti i za očitanje plinskih brojila. Očitanje brojila na terenu kao i obrada prikupljenih podataka time je uvelike olakšana i ubrzana.