Hrvatska pošta

Zaklada „Vaša pošta“ osigurala je bolju budućnost za 500 djece

29.06.2022.
U 12 godina dodijeljeno je 500 polica životnog osiguranja vrijednosti 22,5 milijuna kuna
 
ZAGREB, 29. lipnja 2022. – U utorak, 28. lipnja Zaklada „Vaša pošta“ uručila je 500. policu životnog osiguranja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zakladu je osnovala Hrvatska pošta s dobrotvornom svrhom pružanja novčanih potpora djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi tako što se za vrijeme djetetova boravka u domu na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti 6000 eura. Iznos s police isplaćuje se djetetu u obliku rente u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života. Na taj način, u sljedeće dvije godine, dok ne nađu posao, mlade osobe imaju pokrivene troškove osnovne egzistencije – stanarine i režija.

Povodom 150. godišnjice djelovanja Dječjeg doma „Klasje“, 500. policu je uime Croatia osiguranja uručila Slađana Novaković. „Uspjeh svakog djeteta koje se otisne u samostalan život naša je najveća nagrada, a ujedno i poticaj da nastavimo s predanim radom“, istaknula je gđa Novaković.
Redovitom komunikacijom s dječjim domovima Zaklada „Vaša pošta“ prati fluktuaciju potrebite djece kroz domove te inicira suradnju i potiče donatore da pruže pomoć djeci koja izlaze iz dječjih domova. Zahvaljujući profesionalnom pristupu i transparentnom poslovanju, Zaklada danas ima potporu 55 jedinica lokalne i regionalne uprave, velik broj privatnih i državnih poduzeća te pojedinačnih fizičkih osoba.

„Vrijednost Zaklade nije samo u polici životnog osiguranja. Zaklada djeci daje i osjećaj pripadnosti, pokazuje im da postoje ljudi kojima je stalo i koji su spremni pomoći. Donatori koji uplaćuju policu imaju priliku i upoznati djecu koju osiguravaju, a ta podrška često se i nastavlja izvan onoga što polica donosi. Brojni su primjeri djece koja su kod donatora našla posao, a u Hrvatskoj pošti također radi nekoliko, sad već odraslih ljudi, koji su bili korisnici police osiguranja“, istaknuo je Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.


 Ema i Krešimir Domjančić


Danijel i Slađana Novaković