Početna stranica English
Traži

www.posta.hr

slika

U PRESS centru dostupne su vam najnovije vijesti iz Hrvatske pošte, kao i arhive priopćenja i publikacija te galerije fotografija.


 

Hrvatska pošta donirala filatelističke proizvode osnovnim školama

 U knjižnicama više od 200 osnovnih škola filatelistički proizvodi služit će za edukaciju,  posebno tematske cjeline o povijesti, flori i fauni i ekologiji.
 
Hrvatska pošte je potkraj listopada donirala poštanske marke i filatelističke proizvode osnovnim školama u Republici Hrvatskoj. Više od 200 osnovnih škola koje su već otprije pokazale interes primilo je različite marke i filatelističke proizvode kao što su zbirke maraka, prigodni albumi, omotnice prvog dana i sl. Iako se marke i spomenuti filatelistički proizvodi ne mogu koristiti za potrebe poštanskog prometa, ovakvi su proizvodi vrijedni pokazivanja učenicima na određenim nastavnim satovima te se mogu trajno pohraniti u školske knjižnice kako bi bili dostupni učenicima i nastavnicima za daljnja izučavanja. Marke su edukativne jer na svojim motivima prikazuju floru i faunu, kulturno-povijesnu baštinu, povijesne događaje, znamenite osobe te važne globalne ekološke teme.
Poznato je da filatelija širi spoznaje i vidike mladih ljudi, pridonosi upoznavanju različitih kultura, poticanju prijateljstva među ljudima diljem svijeta i njegovanju zajedničkih ljudskih vrijednosti.
Nakon povratnih informacija od škola Hrvatska pošta nastavit će i u idućem razdoblju s donacijama poštanskih maraka i filatelističkih proizvoda. Škole koje se nisu uključile u ovaj projekt Hrvatske pošte još se uvijek stignu prijaviti na e-adresu: filatelija@posta.hr ili slanjem dopisa na adresu: HP d.d., Filatelija, p.p. 514, 10002 Zagreb.  


Povratak na vrh Tražite detaljnije informacije? Pošaljite nam upit! PrintIspiši stranicu