Početna stranica English
Traži

www.posta.hr

slika

U PRESS centru dostupne su vam najnovije vijesti iz Hrvatske pošte, kao i arhive priopćenja i publikacija te galerije fotografija.


 

Izložba o povijesti filatelije u Varaždinu

Filatelističke izložbe traju 80 godina

U Poštanskom uredu 42000 Varaždin, na Trgu Slobode 9, otvorena je izložba kojom se obilježava se 80. obljetnica prve filatelističke izložbe održane davne 1937. godine u Varaždinu. Pisani trag filatelističkog društva Varaždin datira od 1920. godine, gdje se navodi da su se srijedom navečer u 18 sati u kavani „Novak“ okupljali tada imućniji studenti, a prva izložba društva i prva gradska izložba održana je 17. siječnja 1937. godine u HNK Varaždin. Zanimljivo je da je, zbog pravila koja su vrijedila u ono doba izložba trajala samo jedan dan.

Kao i tada, i sada, izložba je privukla velik broj posjetitelja, filatelista, djelatnika Hrvatske pošte i građana, a u varaždinskom poštanskom uredu moguće je pogledati do kraja veljače ove godine.

Povodom izložbe koja je otvorena za sve posjetitelje, Hrvatska pošta izdala je prigodni žig, a otvorenje je upotpunila i poštarica u povijesnoj poštanskoj uniformi.Povratak na vrh Tražite detaljnije informacije? Pošaljite nam upit! PrintIspiši stranicu