Hrvatska pošta

Studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa osvojili prvu nagradu u natječaju Paketomat!

02.06.2022.
Studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa osvojili prvu nagradu u natječaju Paketomat!Završen nagradni natječaj za društveno odgovorni projekt u kojem su studenti trebali osmisliti kako promovirati novi dostavni kanal Hrvatske pošte – paketomate.

 
Prvog lipnja 2022. je u Kaptol centru u Zagrebu održano predstavljanje završnih prezentacija natječaja Paketomat u kojem su sudjelovali polaznici triju visokoškolskih institucija: Poslovnog veleučilišta „Zagreb“, Visokog učilišta „Algebra“ te Zagrebačke škola ekonomije i managementa.

Podsjetimo, prije nešto više od dva mjeseca počeo je društveno odgovorni projekt koji „Poslovni dnevnik“ provodi u sklopu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj, a u kojem su studenti imali zadatak osmisliti kako promovirati novi dostavni kanal Hrvatske pošte – paketomate. Najbolji od njih, studenti sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa, osvojili su prvu nagradu vrijednu 10.000 kuna u natječaju Paketomat.

U svojoj ideji studenti su se vodili mišlju da paketomati podržavaju održiv razvoj i zeleno poslovanje jer se njihovim korištenjem, među ostalim, smanjuje i ugljični otisak, a što je i sastavni dio zelenog poslovanja Hrvatske pošte u sklopu Strategije Pošta2022.
Uz zelenu tranziciju, koju Pošta uspješno provodi već duži niz godina, studenti su uzeli u obzir i znatan rast online kupovanja, a prednost paketomata vide i u jačanju second hand tržišta.

Marijana Miličević, izvršna direktorica Ureda za korporativni marketing u Hrvatskoj pošti, koja je bila članica stručnog žirija, pohvalila je sve studente i njihove prezentacije koje su, smatra, bile iznimno zabavne i kreativne. „Najbolje su odradili dio u segmentu društvenih mreža i online segmentu koji je njima najbliži, otkrili su nam dio generacijskih preferencija, a možda je najzanimljivija bilo da ne vole kontakte s nepoznatim ljudima”, rekla je Marijana Miličević.
 
Čestitamo svim studentima koju su se istaknuli svojim izlaganjima i želimo im svu sreću u njihovim budućim projektima.