Hrvatska pošta

Hrvatska pošta domaćin konferencije „Logistika i distribucija“

06.03.2024.
Hrvatska pošta domaćin konferencije „Logistika i distribucija“U utorak, 5. ožujka u Nacionalnom skladišno-sortirnom centru u Velikoj Gorici održana je konferencija „Logistika i distribucija“ u organizaciji Bloomberg Adrie.
 
Konferencija je okupila vodeće ljude iz svijeta logistike, distribucije i trgovine koji su razmijenili iskustva i iznijeli svoju perspektivu održivijih i jeftinijih modaliteta logističko-distribucijskog sektora. Događaj je uvodnim govorom otvorio potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji se pritom osvrnuo i na važnost NSC-a te pojasnio kako je i za odabir njegove lokacije važnu ulogu imala blizina Velike Gorice, međunarodne zračne luke, kao i autoceste. „Upravo je položaj jedna od najvažnijih odrednica logističkih i distributivnih centara, blizina prometnica kojom se doprema i otprema roba, ali i kvaliteta prometne mreže, brzina i cijena po kojoj se organizira usluga, imaju značajnu ulogu“, istaknuo je Butković.
 
Na konferenciji je jedan od sudionika bio i predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo koji je naglasio da je Hrvatska pošta prošle godine završila najveći investicijski ciklus u povijesti tvrtke vrijedan 200 milijuna eura te dodao kako za tri mjeseca u NSC-u počinje s radom automatizirani sustav za komisioniranje. „Customer experience je iznimno bitan, a tu nam uvelike pomaže digitalna transformacija“, objasnio je Čulo i nastavio: „Ponašamo se tržišno, moramo biti još bolji, brži, kvalitetniji.“ Osvrnuo se i na teškoće s radnom snagom pri čemu je istaknuo kako je Hrvatska pošta radnicima na operativnim radnim mjestima podigla plaću 20 posto i potom svim radnicima 25 posto te da će se isplaćivati i nagrada za lojalnost. Uoči same konferencije, sudionici su imali priliku obići prostorije NSC-a te upoznati procese koji se obavljaju u najsuvremenijem logističkom centru u ovom dijelu Europe.