Hrvatska pošta

Izvučeni dobitnici u nagradnoj igri „Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!“

16.05.2024.
Izvučeni dobitnici u nagradnoj igri „Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!“Ljubitelji poštanskih maraka iz zemlje i svijeta odlučili su u izboru za najljepše izdanje poštanskih maraka RH iz 2023. najviše glasova dati prigodnom poštanskom bloku izdanom u časti brončanoj pobjedi Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru održanom krajem 2022. godine. Blok je bio pušten u optjecaj 31. siječnja 2023., a autorica izdanja je Alenka Lalić prema fotografijama Drage Sopte, službenoga fotografa Hrvatskoga nogometnog saveza.
 
Na drugom mjestu je također prigodni poštanski blok - „Uvođenje eura kao službene valute u RH“. Poštanski blok s jednom okruglom markom oblikovao je zagrebački dizajner Dean Roksandić prema fotografiji Božidara Bengeza.
Treće mjesto pripalo je petoj kriptomarki Hrvatske pošte s motivom neponovljivog profesora Baltazara. Autori kriptomarke su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, a motivi na marki pojavljuju se u pet različitih kategorija: profesor Baltazar s epruvetom, krevet profesora Baltazara, robocikl, podmornica i Baltazarov stroj s vjetrenjačom.
 
1. mjesto 




2. mjesto



3. mjesto





Hrvatska pošta 27 godina zaredom provodi izbor najljepše poštanske marke RH iz prethodne godine, a ovogodišnji, na kojem se biralo najljepše izdanje iz 2023., trajao je od 25. ožujka do 30. travnja. Glasači su mogli glasati poštom - slanjem glasačkih listića - ili internetom na mrežnim stranicama posta.hr. Za glasače koji su glasali poštom i tako sudjelovali u nagradnoj igri „Najljepšu marku izdvoji - vrijednu nagradu osvoji!“ bilo je predviđeno ukupno 10 zanimljivih nagrada čiji su sretni dobitnici izvučeni 13. svibnja 2024.

Čestitamo sretnim dobitnicima na osvojenim nagradama!
 
Popis dobitnika pogledajte na poveznici.