Početna stranica English
Traži

www.posta.hr

slika

U PRESS centru dostupne su vam najnovije vijesti iz Hrvatske pošte, kao i arhive priopćenja i publikacija te galerije fotografija.


 

Počeli pripremni radovi za gradnju

NOVI SORTIRNI CENTAR
 
U skladu s odrednicama zacrtanima u razvojnoj Strategiji Pošta2022. u kojoj, među ostalim, gradnja i stavljanje u funkciju novog sortirnog centra ima istaknuto mjesto, u lipnju je počela realizacija ove najveće kapitalne investicije u povijesti Hrvatske pošte. Može se reći da su pripremni zemljani radovi na terenu ujedno i simboličan početak ostvarenja Strategije Pošta2022.
 
Prva faza radova već je počela, a planirani završetak radova je za 18 mjeseci. U prvoj fazi dovršit će se 32.000 četvornih metara sortirnog centra, dok će nakon završetka svih faza ukupna površina kompleksa iznositi 38.200 četvornih metara. Lokacija novog sortirnog centra je u naselju Gradići pokraj Velike Gorice, koje je odabrano zbog povoljnog strateškog položaja – blizine Međunarodne zračne luke „Franjo Tuđman“, grada Zagreba te pristupa autocesti i željeznici.
Podsjetimo, ukupna vrijednost investicije iznosi 345 milijuna kuna, a kamen temeljac položen je 16. svibnja 2017. godine.

  
Povratak na vrh Tražite detaljnije informacije? Pošaljite nam upit! PrintIspiši stranicu