Hrvatska pošta

Poslovni dnevnik: Nastavak rasta paketnog poslovanja, novi rekordi, dodatni kapaciteti, još veće plaće i – ‘zelena’ Pošta

29.11.2023.
Poslovni dnevnik: Nastavak rasta paketnog poslovanja, novi rekordi, dodatni kapaciteti, još veće plaće i – ‘zelena’ PoštaPosljednje tri godine naučile su nas da budemo spremni na neočekivano. Moramo biti fleksibilni i prilagodljivi jer samo tako možemo napredovati i rasti unatoč globalnim izazovima. Poštanski sektor u 2024. godini očekuje nastavak rasta paketnog poslovanja u kojem svake godine obaramo nove rekorde u broju paketa.

U proteklom smo razdoblju značajnim ulaganjima u infrastrukturu, tehnologiju i ljude proširili svoje kapacitete i transformirali Hrvatsku poštu u modernu logističku tvrtku. Time su se otvorile brojne suradnje s domaćim i međunarodnim e-commerce tvrtkama, a širenje partnerske mreže nastavljamo i sljedeće godine. Istodobno, kroz našu predanost održivom poslovanju postajemo ‘zelena’ Pošta i zadržat ćemo fokus na unapređenju korisničkog iskustva kroz digitalne alate.

Drugi trend koji oblikuje, ne samo logistički sektor, već cjelokupno gospodarstvo je nedostatak radne snage. Kako bi zadržala kvalitetne radnike i privukla nove, Uprava Hrvatske pošte je u suradnji sa socijalnim partnerima u srpnju dogovorila povećanje plaća za 25 posto svim zaposlenicima Hrvatske pošte. Riječ je o velikom ulaganju u naše radnike u iznosu od oko 30 milijuna eura godišnje.

Izvor: Poslovni dnevnik, 29. studenog 2023.
Više pročitajte u tekstu objavljenom na Poslovnom dnevniku