Hrvatska pošta

Antena Zadar: GO GREEN Hrvatska pošta u voznom parku ima 26% vozila na alternativni pogon

21.09.2023.
Antena Zadar: GO GREEN Hrvatska pošta u voznom parku ima 26% vozila na alternativni pogonHrvatska pošta u društvu je 22 poštanska operatora koji u četvrtak, 21. rujna zajedničkom kampanjom obilježavaju peti po redu Zeleni poštanski dan.

Poštanski operatori iz cijelog svijeta tom su se prigodom obvezali na daljnje povećanje broja dostavnih vozila na alternativni pogon s ciljem da taj udio u voznom parku iznosi 50% do 2030. godine. U zadnjih 10 godina poštanski operatori udvostručili su broj dostavnih vozila na alternativni pogon čiji udio sada iznosi 26%. Pritom su emisije CO2 od 2008. smanjene za 35%.

Hrvatska pošta članica je inicijativa na globalnoj razini usmjerenih na ostvarivanje glavnih ciljeva održivosti. Kao potpisnica inicijative The Climate Pledge Hrvatska pošta posvetila se postizanju nulte stope emisije ugljika do 2040. - deset godina prije cilja postavljenog Pariškim sporazumom, dok se kao članica Science Based Targets inicijative obvezala na postavljanje kratkoročnih ciljeva kojima će prepoloviti emisije štetnih plinova do 2030. godine. U postizanju ciljeva Hrvatska pošta oslanja se na najveći vozni park električnih vozila u Hrvatskoj te na alternativne dostavne kanale poput paketomata. Korištenjem 423 električna vozila Hrvatska pošta ove će godine smanjiti emisije CO2 za više od 1300 tona.

Izvor: Antena Zadar, 21. rujna 2023. 
Više pročitajte u tekstu objavljenom na Anteni Zadar