Hrvatska pošta

Hrvatska pošta – uvijek ukorak s vremenom

Stoljetna poštanska povijest puna je velikih promjena, no konstanta je bila i ostala prilagođavanje potrebama i zahtjevima korisnika kako bi im se u svakom trenutku pružila što kvalitetnija usluga. Ni Hrvatska pošta u tome nije iznimka. Baštineći razgranatu poštansku mrežu i stoljećima stjecano iskustvo, već u prvoj godini osamostaljenja Hrvatska pošta poduzima velik pothvat tehnološkog osuvremenjivanja svoje temeljne djelatnosti nabavom i instaliranjem uređaja za automatsku razradu pismovnih pošiljaka (SARPP) u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Ovaj važan korak omogućio je podizanje kvalitete poštanskih usluga u cijeloj zemlji i nošenje s rastućom konkurencijom na tržištu, a pratila ga je i sve veća i opsežnija informatizacija cjelokupnog poslovanja Hrvatske pošte upravo u osvit naglog razvitka digitalnog doba početkom novog tisućljeća i posvemašnje digitalizacije svih segmenata života, rada i poslovanja.
 
No Hrvatska pošta nije stala na tome. Uz pokretanje novih usluga za korisnike, primjerice, financijskih, kao i digitalnih usluga - spomenimo samo digitalnu televiziju evotv, elektroničku prijamnu knjigu, servis ePošta ili internetske trgovine epostshop i Žuti klik - počinju pripreme za daljnje unaprjeđenje pismovno-paketnog poslovanja koje su kulminirale puštanjem u rad najveće sortirnice u ovom dijelu Europe. Taj je objekt omogućio Hrvatskoj pošti do tada neslućene mogućnosti razvoja logističkog, paketnog i skladišnog poslovanja. Najveća sortirnica u Hrvatskoj opremljena je novim sustavom za automatsko sortiranje pošiljaka (SASP) koji je integriran s najmodernijim strojem za sortiranje paketa (PSM) što omogućuje automatsku razradu paketa - danas iznimno važnog segmenta poslovanja. A novi logistički iskorak Hrvatske pošte već je iza ugla - u skoro vrijeme tržištu će biti ponuđeno novo visokoregalno automatizirano i robotizirano skladište skrojeno po mjeri zahtjeva digitalne ekonomije.

Brza, brza dostava

Paket24 brza je i pouzdana usluga Hrvatske pošte osmišljena kako bi korisnicima omogućila brzo i učinkovito slanje i dostavu pošiljaka diljem Hrvatske. Jedna od ključnih prednosti usluge Paket24 je kvaliteta prilagođena korisniku koja omogućuje fleksibilne opcije dostave prema individualnim potrebama. Korisnici mogu pratiti svoje pošiljke putem interneta zahvaljujući opciji praćenja pošiljaka, što im pruža sigurnost i kontrolu nad statusom isporuke. Osim toga, Paket24 nudi mogućnost slanja i dostave pošiljaka subotom, prednost je i uručenje pošiljaka u dogovorenom roku. Usto, Paket24 nudi isporuku 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu putem paketomata omogućujući fleksibilnost u preuzimanju pošiljaka u bilo kojem trenutku. Sve ove prednosti, uz brojne dopunske usluge, čine Paket24 pouzdanim i praktičnim rješenjem za sve vrste dostave. Za poslovne korisnike koji šalju veći broj pošiljaka Paket24 nudi pogodnosti pri preuzimanju većeg broja pošiljaka, što olakšava logistiku i optimizira poslovne procese.