Hrvatska pošta

Prestižno priznanje za zeleno poslovanje Hrvatske pošte

07.11.2023.
Prestižno priznanje za zeleno poslovanje Hrvatske pošteNagrada Hrvatskog indeksa održivosti u kategoriji Javna poduzeća

Hrvatska pošta je u utorak, 7. studenog u sklopu Konferencije o održivom razvoju, održanoj u zagrebačkom Hotelu „Esplanade“, u kategoriji Javna poduzeća dobila nagradu Hrvatskog indeksa održivosti (HRIO), inicijative za ocjenjivanje dobrovoljnih praksi održivosti hrvatskih tvrtki. Nagradu je uime Hrvatske pošte preuzeo predsjednik Uprave Ivan Čulo.

Hrvatski indeks održivosti usklađen je s najnovijim europskim direktivama i standardima, globalnim rejtinzima i ciljevima održivog razvoja te omogućuje usporedbu s praksama drugih hrvatskih tvrtki koje iznad zakonski propisanih obveza u svoje poslovanje integriraju održivi razvoj i tako upravljaju utjecajem svog poslovanja na okoliš i društvo. Petnaestu Konferenciju zaredom organizirao je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, a nagrade se dodjeljuju u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca.
Klimatski neutralno poslovanje krajnji je cilj Hrvatske pošte koja je već napravila nekoliko znatnih koraka u tom smjeru. Pošta ima najveći zeleni vozni park u Hrvatskoj s više od 420 električnih vozila i razvija vlastitu mrežu punionica za električna vozila kojih će ove godine biti više od 80 diljem Hrvatske. Rezultati ulaganja mjerljivi su i zahvaljujući električnim vozilima, Pošta će godine smanjiti emisije C02 za više od 1300 tona.

Hrvatska pošta svoje poslovanje razvija u smjeru održivosti u kojoj se velika pozornost pridaje zaštiti okoliša i zajednici u kojoj djeluje. Održiv način poslovanja jedan je od temelja nove Korporativne strategije Pošta2025(30), a Pošta je posvećenost potvrdila i pristupanjem međunarodnim inicijativama s konkretnim i mjerljivim ciljevima.