Hrvatska pošta

STRUJNI KRUG: Hrvatska pošta podiže granice za zeleno poslovanje

08.11.2023.
STRUJNI KRUG: Hrvatska pošta podiže granice za zeleno poslovanjeHrvatska pošta je jučer, u sklopu Konferencije o održivom razvoju, u kategoriji Javna poduzeća dobila nagradu Hrvatskog indeksa održivosti (HRIO), inicijative za ocjenjivanje dobrovoljnih praksi održivosti hrvatskih tvrtki. Upravo se takve nagrade dodjeljuju tvrtkama koje u svoje poslovanje integriraju održivi razvoj iznad zakonski propisanih obveza i tako upravljaju utjecajem svog poslovanja na okoliš i društvo.

Iz Hrvatske pošte ističu da je klimatski neutralno poslovanje njihov krajnji cilj te da su već napravljeni značajni koraci u tom smjeru. Tako primjerice Pošta ima najveći zeleni vozni park u Hrvatskoj s više od 420 električnih vozila i razvija vlastitu mrežu punionica za električna vozila kojih će ove godine biti više od 80 diljem Hrvatske. Rezultati ulaganja su i mjerljivi zahvaljujući upravo tim električnim vozilima jer će Pošta ove godine smanjiti emisije C02 za više od 1.300 tona.

Povodom dobivanja ovog prestižnog priznanja, intervjuirali smo Ivanu Filipović - voditeljicu korporativnih projekata Hrvatske pošte, kako bismo istražili što je sve Pošta ove godine napravila u kontektstu održivog poslovanja te koji projekti su i dalje aktualni.

Izvor: Strujni krug, 
Više pročitajte u tekstu objvljenom na Strujnom krugu