Hrvatska pošta

1. mjesto u kategoriji „Turizam“ na natjecanju Premio Internazionale d'Arte Filatelica, 2020.

1. mjesto u kategoriji „Turizam“ na natjecanju Premio Internazionale d'Arte Filatelica, 2020.
 Prigodni poštanski blok „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“ iz 2019. osvojio prvo mjesto u kategoriji „Turizam“ na natjecanju Premio Internazionale d'Arte Filatelica
 
U talijanskom gradu Asiagu održana je 20. rujna 2020. svečana dodjela nagrada svjetskoga filatelističkog natjecanja Premio Internazionale d'Arte Filatelica, a prvo mjesto u kategoriji „Turizam“ osvojio je naš prigodni poštanski blok „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“ iz 2019. Nagradu je preuzeo veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Jasen Mesić. Podsjetimo, ovo je 33. međunarodna filatelistička nagrada Hrvatskoj pošti.
 
Prigodni blok „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“ čine četiri poštanske marke na kojima je prikazan detalj slapova na jezeru Kozjak, detalj slapa na Velikim kaskadama između jezera Gavanovac i Kaluđerovac, slapići uz šetnice te detalj Velikog slapa. Fotografije su djelo Marija Romulića, Dražena Stojčića i Ive Pervana, a autori bloka su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić. Marke su izdane u arčićima od 10 maraka, u bloku s četiri marke i u karnetu, a izdane su i dvije omotnice prvog dana (FDC).