Hrvatska pošta

Hrvatska pošta dobitnik priznanja „Business Leaders“

14.03.2018.
Hrvatska pošta dobitnik priznanja „Business Leaders“

Pošta dobila priznanje za investiciju u digitalnu tehnologiju

U Branimir-centru u Zagrebu 13. ožujka 2018. održana je najveća regionalna digitalna konferencija Digital Takeover. Digitalna transformacija zahvatila je gotovo sva područja poslovanja i života, a iako se o njoj svakodnevno govori, i dalje je izazov uspješno ju implementirati u kulturu poslovanja. Bogatim programom i renomiranim predavačima Digital Takeover donio je konkretne primjere i najnovije trendove u svijetu digitalnog poslovanja, a poseban fokus stavlja na ljudski faktor u digitalnoj transformaciji. Na konferenciji je bila riječ o važnosti ulaganja u digitalno poslovanje te kako se nositi sa svijetom neprestane inovacije.
Na konferenciji Digital Takeover Hrvatskoj pošti dodijeljeno je priznanje „Business Leaders“ za investiciju u digitalnu tehnologiju. Priznanje je preuzeo predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo. Prošle godine Hrvatska pošta pokrenula je velik investicijski ciklus u skladu s Razvojnom strategijom Pošta2022. koja stavlja fokus na razvoj temeljnog poslovanja, razvoj znanja te razvoj u cilju izlaska na nova tržišta.
Novi sortirni centar, najveća kapitalna investicija u povijesti Hrvatske pošte u iznosu od 350 milijuna kuna, gradi se na strateški važnoj lokaciji pokraj Velike Gorice. U nove strojeve za automatsko sortiranje pošiljaka koji brzinom od 230 tisuća pošiljaka na sat i s iznimnom točnošću osiguravaju pravovremenu dostavu na adrese korisnika uloženo je 62 milijuna kuna. A obnovljen je i vozni park – za 46 milijuna kuna nabavljeno je 27 teretnih kamiona te 151 poluteretno dostavno vozilo.
Veliki interes privukao je panel „Digitalizacija Hrvatske: istina ili mit?“ u kojem su sudjelovali Bernard Gršić, Ivan Čulo, Davor Bruketa, Senad Kulenović i Željko Ivanković. Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo rekao je kako je Hrvatska pošta u posljednje vrijeme redovit gost na konferencijama koje se bave tehnologijom i poslovanjem. „Nama je cilj da u ovakvim prilikama Pošta ne bude neobična pojava. Ne želimo da se ljudi pitaju pa što Pošta radi ovdje. Bez stalnog unaprjeđivanja, čak i jedna velika kompanija poput Pošte može propasti“, rekao je Ivan Čulo. Opisao je i projekt Digitalni poštar, koji digitalizira rad poštara na terenu, a svi poštari u Hrvatskoj uskoro će biti opremljeni pametnim telefonima i mobilnim pisačima.