Hrvatska pošta

Hrvatska pošta instalirala i testirala punionice za električne automobile u NSC-u, Osijeku i Zadru

03.12.2020.
Hrvatska pošta instalirala i testirala punionice za električne automobile u NSC-u, Osijeku i ZadruJoš jedna u nizu investicija u zeleno poslovanje

Hrvatska pošta postavila je i pustila u pogon ukupno tri punionice za električne automobile. U kolovozu je u Novom sortirnom centru u Velikoj Gorici u rad puštena prva punionica za električna vozila snage 50 kW. Krajem studenog u Osijeku je postavljena punionica istih karakteristika, dok je u Zadru postavljena punionica za vozila snage 2x22 kW. Punionice u NSC-u i Osijeku su brze te mogu napuniti bateriju električnog automobila za pola sata. Vrijednost investicije punionica za električne automobile iznosi 600 000 kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je nabavu u iznosu od 200 000 kuna bespovratnih sredstava.

Društveno odgovorno poslovanje važna je odrednica Strategije Pošta2022. te je u stalnom fokusu briga o zajednici i okolišu smanjenjem onečišćenja zraka prilikom obavljanja temeljne djelatnosti. Hrvatska pošta kontinuirano povećava udio električnih vozila u svojoj floti. Trenutačno je u voznom parku 220 električnih vozila od čega 40 e-četverocikala i 180 e-bicikala.