Hrvatska pošta

Hrvatska pošta kao primjer društvene odgovornosti prema djeci

30.11.2020.
Hrvatska pošta kao primjer društvene odgovornosti prema djeciSavjetodavni odbor za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje, uz potporu UNICEF-a, pokrenuo je projekt mapiranja odgovornih poslovnih praksi prema djeci. Studenti i studentice s Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izradili su studije slučaja o utjecaju poslovanja na djecu i koracima koje su tvrtke poduzele kako bi uključile dječja prava u svoja poslovna načela, prakse i organizacijsku kulturu.

U publikaciji „Sažetak primjera poslovnih praksi odgovornih prema djeci“ istaknute su dobre prakse tvrtki koje djeluju u Hrvatskoj, a koje su u svom poslovanju osvijestile važnost o sudjelovanju u brzi o djeci. Jedna od istaknutih studija slučaja je i društveno odgovorno poslovanje Hrvatske pošte koja Zakladom „Vaša pošta“ pruža financijsku pomoć štićenicima ustanova za brigu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Autori su prepoznali i brojne pogodnosti koje Hrvatska pošta nudi svojim radnicima i koje pozitivno utječu na živote njihove djece i obitelji te mogućnosti praksi i stipendija koje Hrvatska pošta nudi mladima.

Cjelokupni izvještaj možete preuzeti na internetskim stranicama UNICEF-a.