Hrvatska pošta

Sveučilište Algebra i Hrvatska pošta dovode MIT u Hrvatsku

27.02.2024.
MIT će u Zagrebu održati svoj poznati intenzivan edukacijski program o inovacijama i poduzetništvu
Sveučilište Algebra i Hrvatska pošta dovode MIT u HrvatskuSveučilište Algebra i Hrvatska pošta prvi put u Europu i Hrvatsku dovode Innovation & Leadership Bootcamp u organizaciji Massachusetts Institute of Technology (MIT), jedne od najvažnijih tehnoloških institucija u svijetu. Intenzivan edukacijski program brzog učenja o upravljanju inovacijama i poduzetništvu održat će se u Zagrebu od 8. do 15. lipnja.

U Zagrebu se očekuju polaznici iz svih krajeva svijeta koji će kroz radionicu pod mentorstvom MIT-a biti povezani u globalnu zajednicu inovatora predanih rješavanju izazova. Radionica polaznicima u samo jednom tjednu pruža iskustva s kojima se inovatori obično susreću u prve dvije godine razvoja ideje ili projekta.

Dolazak MIT-a predstavlja snažan doprinos pozicioniranju Hrvatske i Zagreba kao europskih središta za inovacije i digitalno poslovanje, a hrvatskim tvrtkama time se otvara mreža najvećega tehnološkog i istraživačkog ekosustava na svijetu.
Massachusetts Institute of Technology (MIT) privatno je istraživačko sveučilište osnovano 1861. godine. MIT je odigrao istaknutu ulogu u razvoju mnogih područja moderne tehnologije i znanosti. Sveučilište njeguje snažnu poduzetničku kulturu, a bivši studenti MIT-a osnivači su ili suosnivači mnogih važnih tvrtki.

Prijave na radionicu zaprimaju se do 13. ožujka na internetskim stranicama MIT-a, https://bootcamps.mit.edu/.


Na fotografiji slijeva nadesno su: Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, Hanna Adeyema, direktorica Bootcampa, i Hrvoje Balen, osnivač i suvlasnik Sveučilišta Algebra.