Početna stranica English
Traži

www.posta.hr

slika

U PRESS centru dostupne su vam najnovije vijesti iz Hrvatske pošte, kao i arhive priopćenja i publikacija te galerije fotografija.


 

Hrvatska pošta osvojila poštanskog „Oscara“ za projekt prilagodbe kompanijske kulture

Zagreb, 26. lipnja 2015. – Projekt prilagodbe kompanijske kulture donio je Hrvatskoj pošti prestižnu nagradu koja se dodjeljuje svjetskim poštanskim operatorima. Proglašenje pobjednika u međunarodnom natjecanju World Mail Awards održano je 9. lipnja 2015. u Bruxellesu, a Hrvatska pošta osvojila je prvo mjesto u kategoriji People Management, pobijedivši britansku tvrtku Hermes i Švicarsku poštu. Hrvatska pošta stoji rame uz rame s najboljim poštanskim operatorima, a ova je nagrada potvrdila da su stručnost i poboljšanja u radu Hrvatske pošte zamijećeni u svijetu. Nagradu je uime Hrvatske pošte preuzeo Davor Jakovac, voditelj nagrađenog projekta.
Projekt prilagodbe kompanijske kulture u Hrvatskoj pošti provodi se u cilju mijenjanja svijesti zaposlenika kako bi se što bolje prilagodili promjenama na tržištu. U ovom projektu koriste se različiti alati za internu komunikaciju, a u fokusu je kontinuirano i pravodobno informiranje djelatnika o tome što se radi i što nam predstoji te otvorena mogućnost dvosmjerne komunikacije. Promjene koje se uvode projektom prepoznala je i struka te je osim ove prestižne nagrade, isti projekt prije samo tri mjeseca osvojio i GrandPRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji interne komunikacije.
World Mail Awards dodjeljuje se od 2000. godine, a mnogi ga nazivaju „Oscarom“ poštanske industrije. Hrvatska pošta posljednjih godina ostvaruje zapažene rezultate na ovom natjecanju. Tako je 2010. godine osvojila drugo mjesto s projektom restrukturiranja, a 2011. godine ušla u samo finale u čak dvije kategorije: Korporativna društvena odgovornost za projekt zaklade Vaša pošta i Upravljanje ljudskim resursima. Dodjelu nagrada organizira Triangle Management Services, vodeća svjetska tvrtka za analizu globalnog tržišta poštanskih, kurirskih i logističkih usluga, a pobjednike bira međunarodni stručni ocjenjivački sud. Osim u ovom segmentu, rad Hrvatske pošte prepoznale su i brojne druge struke, a što potvrđuju nagrade koje su ove godine dodijeljene predstavnicima tvrtke u području IT-a, zaštite na radu i upravljanja ljudskim resursima.
 

(s lijeva na desno) Davor Jakovac - voditelj internih komunikacija Hrvatske pošte, Jean-Marie Pfaff – bivši belgijski nogometni reprezentativac, nogometni vratar, Walter Trezek – izvršni direktor Document Exchange Network GmbH


Pobjednici svih kategorija na World Mail Awards

Povratak na vrh Tražite detaljnije informacije? Pošaljite nam upit! PrintIspiši stranicu