Hrvatska pošta

Hrvatska pošta u Noći muzeja

28.01.2015.
Hrvatska pošta u Noći muzejaZagreb, 28. siječnja 2015. – Kulturni događaj, Noć muzeja, u kojem sudjeluju muzejski i drugi izložbeni prostori te ostaju otvoreni do kasno u noć, a posjetiteljima nude slobodan ulaz, održat će se u petak, 30. siječnja 2015. godine. U ovu, desetu po redu, manifestaciju uključit će se i Hrvatska pošta izlaganjem eksponata na izložbi industrijskog dizajna PROCES – ZzID 2015 u Zagrebu: redomata te makete malog poštanskog ureda namijenjenog prostorima trgovačkih centara, oboje dizajn djelatnika Hrvatske pošte, Ane Župić i Krisztiana Lackovića.

Noći muzeja Hrvatska pošta priključuje se i produženim radnim vremenom Poštanskog ureda 53211 Smiljan, kojeg je dio spomen-soba Nikole Tesle. Posjetitelji će se tako do jedan sat poslije ponoći u poštanskom uredu u Smiljanu moći koristiti svim uslugama kojima se i inače koriste, a moći će kupiti i prigodnu poštansku dopisnicu „10. NOĆ MUZEJA“ na kojoj je motiv upravo Nikola Tesla.

Prigodna poštanska dopisnica „10. NOĆ MUZEJA“
Hrvatska pošta je 23. siječnja 2015. godine pustila u prodaju prigodnu poštansku dopisnicu s otisnutom markom bez nominalne vrijednosti na temu: „10. NOĆ MUZEJA“. Dopisnica je otisnuta u nakladi od deset tisuća primjeraka u Agenciji za komercijalnu djelatnost, a izrađena je u višebojnom ofsetnom tisku na 190-gramskom bijelom recikliranom papiru. Autorica dizajna/oblikovanja dopisnice je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba. Dopisnica s otisnutom markom koristit će se u unutarnjem poštanskom prometu na neodređeno vrijeme. Prodajna cijena dopisnice u unutarnjem poštanskom prometu prema cjeniku iznosi 2,80 kuna.