Početna stranica English
Traži

www.posta.hr

slika

U PRESS centru dostupne su vam najnovije vijesti iz Hrvatske pošte, kao i arhive priopćenja i publikacija te galerije fotografija.


 

Iz teorije u praksu – Upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke, uključi se i osvoji stipendiju

 Informacije za studente Fakulteta prometnih znanosti

Kao rezultat dugogodišnje suradnje Hrvatske pošte i Fakulteta prometnih znanosti pokrenuta je inicijativa „Iz teorije u praksu – Upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke, uključi se i osvoji stipendiju“. Prema ovoj inicijativi bit će raspisan natječaj za dodjelu stipendija namijenjen studentima preddiplomskog studija koji pohađaju smjer Poštanski promet ili Logistika. Hrvatska pošta time želi motivirati studente da na 3. godini studija izaberu upravo ta dva smjera koji imaju veliko značenje za Hrvatsku poštu i koja želi ulagati upravo u njihovo znanje te ih nagraditi za rad i trud.
 
Kada i gdje će biti objavljen natječaj?
Natječaj za dodjelu stipendija bit će objavljen u rujnu 2017. na internetskim stranicama Hrvatske pošte i Fakulteta prometnih znanosti: www.posta.hr i www.fpz.unizg.hr.
 
Tko će se moći prijaviti na natječaj?
Na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti studenti 3. godine preddiplomskog studija, smjer Poštanski promet ili Logistika, koji imaju prosjek ocjena 1. i 2. akademske godine zajedno ≥ 3,0. Studenti koji imaju prosjek ocjena prve dvije godine niži od 3,5. trebat će priložiti i preporuku profesora (npr. da je student inače dodatno angažiran na Fakultetu, da rado sudjeluje u projektima i istraživanjima, pisanju članaka i sl.).
 
Koliko će stipendija biti dodijeljeno?
Hrvatska pošta dodijelit će ukupno 10 stipendija i to 7 stipendija studentima Poštanskog prometa i 3 stipendije studentima Logistike. Prijave po smjerovima razmatrat će se odvojeno te će se na kraju formirati dvije rang-liste.
 
Kolik je iznos stipendije?
Za jednu akademsku godinu stipendija iznosi 10.000,00 kn što će tijekom akademske godine biti isplaćivano u 10 mjesečnih obroka na žiroračun studenta.
 
Do kada će se moći zadržati pravo na dobivanje stipendije?
Studenti koji su stekli pravo na stipendiju mogu zadržati to pravo do kraja redovitog studiranja (najviše do druge godine diplomskog studija). Uvjeti za zadržavanje stipendije su sljedeći: redovit upis na sljedeću akademsku godinu te odrađenih 160 sati prakse u Hrvatskoj pošti tijekom svake akademske godine (o čemu će Hrvatska pošta izdati potvrdu).
 
Svi detalji natječaja bit će objavljeni u rujnu.
 
Dragi studenti, prijavite se na natječaj!
Očekujemo vaše prijave.Povratak na vrh Tražite detaljnije informacije? Pošaljite nam upit! PrintIspiši stranicu