Hrvatska pošta

Predstavljena nova dječja poštanska marka s motivom dviju golubica kao simbola mira na Zemlji

09.10.2024.
Na promociji je dodijeljena nagrada Karlu Kosu, pobjedniku natječaja „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu“
Predstavljena nova dječja poštanska marka s motivom dviju golubica kao simbola mira na Zemljipoštanskom uredu 10114 Zagreb u Jurišićevoj ulici 5 u četvrtak, 30. rujna bila je svečano predstavljena dječja poštanska marka čija je ovogodišnja tema Međunarodni dan mira te je tom prigodom dodijeljena nagrada učeniku Karlu Kosu koji pohađa 6. razred Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom pokraj Bedekovčine. Karlov rad proglašen je pobjedničkim u natječaju „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu“ te je poslužio kao predložak za ovu poštansku marku.

Podsjetimo, Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i ove je godine, po sedamnaesti put, provela u osnovnim školama širom Hrvatske natječaj za odabir likovnog rješenja za dječju poštansku marku RH kojem. U natječaju je sudjelovalo 136 osnovnih škola s ukupno 670 učeničkih radova, a stručno povjerenstvo odabralo je 30 najuspješnijih učeničkih radova. Najljepši među njima, koji je ujedno i predložak za dječju poštansku marku „Međunarodni dan mira“, djelo je Karla Kosa. Karlo, kojem su se u posjetu Zagrebu pridružili i njegovi prijatelji iz razreda, za svoj je rad osvojio računalo i pisač koji mu je uručila Božena Prskalo, direktorica Službe za planiranje, analizu i istraživanje tržišta i filateliju u Hrvatskoj pošti
 
  • Na fotografiji slijeva nadesno: učiteljica likovne kulture Marjeta Škreb, pod čijim mentorstvom je nastao pobjednički rad, direktorica Službe za planiranje, analizu, istraživanje tržišta i filateliju Božena Prskalo, Karlo Kos i njegovi prijatelji iz razreda.