Hrvatska pošta

Projekt COG-LO

Projekt COG-LO
Kognitivne logističke operacije putem sigurnih, dinamičkih i ad-hoc suradničkih mreža
(2018. - 2021.)

(COGnitive Logistics Operations through secure, dynamic and ad-hoc collaborative networks)


Suradnjom 16 partnera iz 8 država provedbom COG-LO projekta stvorit će se okvir i potrebni alati za buduće inovativne procese u logističkoj operativi. Cilj je projekta razviti i uvesti sustav CLO (engl. Cognitive Logistic Object) koji će sofisticiranim alatima u sigurnom okruženju razmjenjivati informacije u ad-hoc situacijama. Projektom će se razviti potrebni analitičko-kognitivni alati koji će imati sposobnost detekcije kompleksnih događaja te mogućnost višekriterijskog donošenja odluka. Rezultati CLO platforme evaluirat će se i testirati u pilot-državama među kojima je i Republika Hrvatska s projektnim partnerom Hrvatskom poštom.

Projekt obuhvaća komplementarne pristupe koji uključuju znanstveni kognitivno-bihevioristički pristup, tehnološku infrastrukturu i društvene komunikacije te poželjne poslovne modele u logistici.

Osobna karta projekta:
  • Naziv projekta:  COGnitive Logistics Operations through secure, dynamic and ad-hoc collaborative networks (hrv. Kognitivne logističke operacije putem sigurnih, dinamičkih i ad-hoc suradničkih mreža)
  • Tema projekta: Inovativna ICT rješenja za logističku operativu u budućnosti
  • Svrha projekta: Dionicima će se COG-LO projektima osigurati inovativna ICT rješenja s potrebnim okvirom i alatima koji će omogućiti da budući logistički procesi postanu kognitivniji i kolaborativniji.
  • Ukupna vrijednost projekta: 4.999.922,00 eura od čega za provođenje aktivnosti od strane Hrvatske pošte otpada 219.062,50 eura.
  • Trajanje projekta: 36 mjeseci, od lipnja 2018. do svibnja 2021.
  • Tip projekta: Konzorcij koji se sastoji od 14 partnera iz 8 država, i to: ICT tvrtki, pružatelja tehnoloških i IT usluga, sveučilišta i instituta koji se bave optimizacijom i analitikom velikih baza podataka te 7 nacionalnih pošta.

Više o projektu COG-LO pročitajte ovdje, http://www.cog-lo.eu/consortium