Hrvatska pošta

FlyVETUp! susret u Ateni

4. Transnacionalni susret nadzornog odbora projekta u Grčkoj

U organizaciji ELTA-e, grčke pošte u Ateni je 2. i 3. lipnja 2022. održan 4. transnacionalni susret partnera na projektu FlyVETUp! Ovo je ujedno zadnji susret ove vrste nadzornog odbora projekta na kojem se evaluira postignuto i dogovaraju sljedeći koraci.

Tijekom osvrta na godinu i pol dana koliko projekt traje Ivana Filipović iz Hrvatske pošte, voditeljica projekta izvjestila je partnere da je edukacijska e-platforma za izobrazbu Operatora drona gotova te da se može pristupiti materijalima i testu na engleskom jeziku, a da je postavljanje grčke i hrvatske verzije u tijeku. Predstavnica Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina dala je kratak pregled diseminacijskih aktivnosti koje su u proteklom razdoblju imali. Projekt FlyVETUp! osim učenicima škole koji su organizirali i vanškolsku aktivnost vezanu za dronove i njihovu upotrebu u raznim sektorima, predstavjen je i na nekoliko sajmova obrazovnih ustanova.

Za testiranje i prilagodbu drona za dostavu u poštanskom sektoru zadužena je predstavnica tvrtke Dronint. Nažalost, planirani testni let dostave dronom nije bilo moguće održati zbog jakog vjetra koji je puhao uz obalu Egejskog mora, ali je zaposlenik Droninta partnere upoznavao s tehničkim karakteristikama letjelice. Testni letovi dodatno održat će se na jesen na multiplier događanjima u Grčkoj i Hrvatskoj.