Hrvatska pošta

Multiplicirajući događaj u Hrvatskoj

Širenje rezultata GreenPosts projekta


GreenPosts multiplicirajući događaj održao se 12. listopada 2023. u Velikoj Gorici u Hrvatskoj. U dvorani u Novom sortirnom centru Hrvatske pošte predstavljeni su uz ciljeve i rezultati projekta.
Sudionici, zaposlenici Hrvatske pošte i predstavnici nekoliko ministarstava, obrazovnih ustanova, lokalne zajednice i tvrtki imali su priliku vidjeti i video priče o uspješnosti implementacije Europskog zelenog plana u poštanski sektor kao i planirane aktivnosti koje će se poduzimati kako bi se ostvario cilj o klimatskoj neutralnosti Europe.

Razmjena informacija
Događanje je zamišljeno i kao interaktivna razmjena informacija i iskustava. Sudionici koji svojom djelatnosti nisu usko vezani uz poštanski sektor, ali djeluju u nekom od „zelenih“ područja dobili su „širu“ sliku o tome koliko pošte mogu biti značajan dionik zelene tranzicije te  kako svojim idejama, inovacijama ili donošenjem pravila mogu pripomoći u ostvarenju zajedničkog cilja. Ujedno su dobili i pristup besplatnoj edukaciji putem web stranice projekta www.greenposts.eu koja je, iako osmišljena za poštanski sektor primjenjiva i u bilo kojoj drugoj organizaciji koja svoje zaposlenike želi educirati o mjerama Europskog zelenog plana i ulozi koju mogu imati za ostvarenje klimatske neutralnosti.

Tijekom razgovora nakon prezentacije sudionici su iskazali i interes za budućim suradnjama na implementaciji EZP-a, a sam događaj su ocijenili visokom ocjenom.