Hrvatska pošta

O GreenPostsu u Bugarskoj

 2. Transnacionalni susret projektnih partnera 
 
Bugarska pošta bila je domaćin 2. transnacionalnog susreta nadzornog odbora projekta GreenPosts koji se održavao 11. i 12. srpnja 2022. u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Sastanak je otvorio Plamen Kostov, direktor međunarodnih poslova i projektni koordinator Bugarske pošte, ističući važnost ovakvih projekata u ulozi tranzicije poštanskih operatora na održivo poslovanje i ispunjenju ciljeva Europskog zelenog plana.

Virtual ThinkTank
Nakon uvodnog govora i zahvale na dobrodošlici predstavnica Hrvatske pošte i voditeljica projekta Ivana Filipović izvjestila je o tijeku implementacije projekta, što je do sad napravljeno i što nas čeka te o rokovima unutar kojih se projektne aktivnosti trebaju odvijati. Najviše se razgovaralo o strukturi tečaja i platforme kako bi bili što pristupačniji polaznicima. Dogovoreno je da će se kvizovima nakon svakog modula provjeravati koliko je polaznik uspješno usvojio sadržaj.
Na sastanku je predstavljen sadržaj i forma on-line foruma (Virtual Think Tank) koji će biti sastavni dio web stranice projekta i na kojem će se objavljivati projektni materijali kao i sve druge bitne informacije koje mogu pomoći provedbi i postizanju ciljeva projekta. Registrirani članovi foruma moći će razgovarati o projektu i temi kojom se GreenPosts bavi i primjeni Europskog zelenog plana na održivo poslovanje u poštanskom sektoru. 

Devet modula
Drugi dan transnacionalnog susreta započeo je pregledom diseminacijskih aktivnosti koje su se odvijale te planiranjem budućih strategija diseminacije u skladu s obvezama iz Ugovora o dodjeli sredstava.
Kako bi se što bolje ostvario 2. projektni rezultat potrebno je izraditi Vodič za tečaj u kojem će se odrediti struktura tečaja kao i sam izgled materijala, naglasila je I. Filipović. Dogovorena je i struktura modula kojih je devet koliko i glavnih stupova Europskog zelenog plana. Svaki modul sastojat će se od četiri dokumenta; opisa, skripte, PPT prezentacije i upitnika.
Transnacionalni susret završio je dogovorom oko pripreme godišnjeg izvješća nacionalnoj Agenciji o provedbi GreenPosts projekta te planovima za sljedeći susret.